Linte-reţeta clasică spaniolă

Postat de Ade200 in Mancaruri de legume
10 Iun 2012 | 8743 vizualizari
Linte-reţeta clasică spaniolă

Deşi pe vremuri era prezentă şi pe la noi, acum o redescoperim. În Spania şi Franţa este foarte folosită, aşa că să ne inspirăm din cultura lor gastronomică!

Ingrediente

  • ¼ kg de linte
  • 1 chorizo /cârnat spaniol picant
  • ½ cană de hamon/şuncă de porc, afumată
  • 1 ceapă mare
  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 pahar de vin pentru gătit (opţional)
  • 1 frunză de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 doză de şofran(opţional)
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

Se pune lintea  la înmuiat 30 de minute. Între timp, se taie şunca cubuleţe, chorizo în felii, morcovii în felii  subţiri şi cartofii în sferturi.

Se scurge lintea şi se pune într-o cratiţă, acoperind-o cu apă rece. Se lasă la fiert; când începe să se înmoaie se adaugă  restul ingredientelor: morcovii, cartofii, carnea, şofranul,dafinul, vinul.  

Se taie mărunt ceapa  şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei. Usturoiul se taie şi se adaugă la ceapă, călindu-se până devin translucide.  Se adaugă la linte, se sărează şi se piperează.


VARIANTĂ 1 (vegetariană): 

La reţeta de mai sus se pot adăuga: napi, fasole păstăi, ardei roşu şi verde.  Dacă sunteţi vegetarieni, nu mai puneţi carnea. La servire, presăraţi verdeaţa dvs. preferată. Eu am pus pătrunjel!

VARIANTĂ 2: Pentru cine preferă slănina sau costiţa şi alt tip de cârnaţi, se poate face astfel, prăjindu-le puţin înainte. 

În Venezuela nu se pune dafin, ci mult coriandru. Inainte de a stinge focul, se adaugă puţin chimen pudră.

 



Daca ti-a placut reteta noastra "Linte-reţeta clasică spaniolă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu spanac

Postat de mirela0911

Placinta cu spanac

Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.   Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.   Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de TAB1TA

Fasole batuta

Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori. A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 20:37
Cred ca este foarte buna
la 10.06.2012, 21:12
N-am mancat linte decat in supa-crema. Imi place mancarica asta... deci trebuie incercata!
la 10.06.2012, 21:27
Nu am mancat niciodata linte, insa arata bine tare la tine
la 10.06.2012, 21:52
la 11.06.2012, 00:26
place

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking