Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi

Postat de andaoana in Peste
19 Aug 2013 | 7466 vizualizari
Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi

Este deosebit acest fel principal : macroul (daca va place pestele ) este delicos, cartofii taranesti cu ceapa calita si sosul de usturoi cu rosii coapte pe gratar Se serveste cu doua furculite :))

Ingrediente

  • Pentru Macroul pane:
  • 4 file macrou
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • faina
  • Pentru cartofii taranesti :
  • 12 cartofi potriviti ca marime
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mic
  • 1 rosie
  • ulei
  • sare
  • verdeata
  • Pentru sosul de usturoi:
  • usturoi
  • 2 rosii mai mare
  • ulei masline
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Macroul

Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora .

Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem .

Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit .

Fileurile de macrou le tavalim prin faina si prin ou si le prajim la foc mediu pana se rumenesc.

Le scoatem si le lasam sa se scurga excesul de ulei .

Cartofii  taranesti

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. II punem la fiert in apa cu sare . Pana se fierb cartofiii intr-o tigaie calim ceapa , ardeiul si punem si rosiile . Asezonam cu sare si piper . Cartofii fierti ii scurgem de apa si peste ei turnam sosul.

Sosul de usturoi

Usturoiul (cat doriti sa fie de iute ) se curata si se zdrobeste , il punem intr-un castron si il frecam cu putina sare si ulei de masline. Rosiile trebuie coapte si taiate in cubulete mici sau zdrobite cu furculita .Le adaugam peste usturoi . Mai punem cateva frunze de busuioc tocate si amestecam .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Macrou la cuptor cu legume

Postat de katty

Macrou la cuptor cu legume

Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam...

Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Postat de gicuta69

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2013, 15:57
tare bun
la 19.08.2013, 15:58
Asa ceva as vrea si eu la ora asta!
la 19.08.2013, 15:59
Meri daca nu ai desfacut bagajele inca , poti sa vii pana aici
la 19.08.2013, 15:59
Ralu , multumesc
la 19.08.2013, 15:59
cel mai bun meniu

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking