Madeleine-reteta clasica

Postat de ianculubita in Prajituri
29 Sep 2011 | 42195 vizualizari
Madeleine-reteta clasica

Ingrediente

  • 3oua
  • 150g zahar
  • 200g faina
  • 2linguri apa floare de portocal
  • 1praf de copt
  • 100g unt topit
  • 50ml lapte

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu un praf de sare,zahar,apa de floare de portocal,putin lapte,faina si praful de copt cernute impreuna,untul si restul de lapte;formele se ung cu putin unt topit sau ulei cu pensula,apoi se toarna compozitia si se dau la cuptor 15-20min;pentru ca nu mi-am adus decat o singura forma de madeleine,am folosit si formele de briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine-reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Postat de merisor67

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2011, 10:54
Foarte frumoase cred ca sunt delicioase,sigur o sa fac si eu astazi dar nu am apa de floare de portocal.
O sa pun esenta de portocale sper sa fie ok.
Imi plac tare mult
la 29.09.2011, 10:58
bune bune
la 29.09.2011, 11:27
buna tare,mai ales ca sunt si cu aroma de portocala
la 29.09.2011, 11:38
bun bun
la 29.09.2011, 11:46
frumoase si bune

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking