Ingrediente
- Avem nevoie de :
- 150 g zahar (eu am pus brun),
- 1 lingura de miere,
- 3 oua,
- 75 ml lapte,
- 250 g faina,
- 1 pachet praf de copt,
- 125 g unt topit,
- coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala,
- ce doriti sa mai puneti in ele ( eu in unele am pus cativa fulgi de cocos, in altele pepite mici de ciocolata alba, puteti adauga tot ce v-ar place sa gustati)
Mod de preparare
Am testat o multime de retete si toate au fost minunate , astazi va prezint reteta de madlene luate de la Irina de pe blogul “Invat sa gatesc ” un blog tare drag mie plin de retete, poze si ganduri minunate.
Preparare : mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit untul topit . Completam apoi cu aromele dorite, eu am facut prima data simple apoi cu coaja de portocala, cu ciocolata, cu cocos …..
Pregatim tava de madeleines pensuland formele cu unt si apoi tapetam cu faina. Dam tava la rece la frigider pentru 15 minute la fel si aluatul ( daca sta la rece formeaza bula aceea bombata atunci cand le coacem, poate sta si peste noapte la frigider aluatul ).
Aluatul se pune in forme pana acopera 2/3 din forma eu mi-am facut masura mai simpla si pun o lingurita in fiecare.
Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit, la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu madlenele ( am pus eu ). Timpul variaza intre 10-13 minute in functie de tipul de cuptor, atunci cand au luat deja culoarea aurie sunt gata. Se lasa sa se racoreasca putin, cat rezistati inainte sa le gustati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene /Madeleines" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|