Mămăligă de primăvară

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
4 Apr 2013 | 2845 vizualizari
Mămăligă de primăvară

O reţetă deliciosă de mămăligă complimentată de legume de sezon gătite foarte puţin pentru a păstra aroma proaspătă.

Ingrediente

  • 2 1/2 căni supă
  • 1 cană mălai sau făină de porumb
  • 10 grame unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 ridichi fără frunze tăiate în 2
  • 50 grame fasole verde curățată
  • 70 grame ciuperci mici întregi
  • 40 grame boabe de fava
  • 1 căţel usturoi tocat
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • sare/piper
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • chives/pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când are consitența dorită. La final se adaugă untul și se amestecă pentru omogenizare. 

În timp ce se gătește mămăliga, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu spre mic și se adaugă usturoiul. Se gătește 1 minut având grijă să nu se ardă. Se adaugă ridichile și prazul. Se amestecă puțin, apoi se adaugă restul de supă și puțină sare. Se acoperă și se gătesc 2-3 minute. Se adaugă ciupercile, se acoperă și se mai gătesc 3 minute. Se adaugă fasolea verde și boabele de fava. Se gătesc 3 minute până când fasolea are o culoare verde intens. Se adaugă piper și cimbru și se ia de pe foc. Se acoperă și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Se așează mămăliga în farfurii, iar deasupra, legumele. Se ormează cu chives sau pătrunjel. Se consumă în maxim 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă de primăvară" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Postat de Mihaela11_jo

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 15:40
Interesant
la 04.04.2013, 15:40
la 04.04.2013, 15:43
Foarte interesanta combinatie! E prima data cand aud de boabele de fava, ce sunt? Unde pot gasi? Ce gust au?
la 04.04.2013, 15:44
sa nu radeti de mine, dar eu sunt pe spate, arata bestial si imi place tot ce e acolo
la 04.04.2013, 15:48
Patricia, tot un soi de fasole sunt si boabele de fava sau cel putin asa stiam eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking