Ingrediente
- 1,5 kg pastai fasole verde
- 4 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei galben gras
- 2 cepe verzi
- 1 ceapa
- 6 rosii
- 1 gulie
- 1 bucata telina
- frunze marar(eu am pus dinbelsug )
- 5 catei de usturoi
- 1 crenguta cimbru proaspat
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- vegeta
- 200 ml smintina
- 2 oua
- 2 linguri faina
Mod de preparare
Am curatat fasolea verde, am taiat-o si am spalat-o bine, apoi am pus-o deoparte. Am curatat legumele, ardeiul si ceapa verde, le-am spalat, apoi le-am tocat marunt. Rosiile le-am oparit apoi le-am curatat de pielita si le-am tocat marunt. Frunzele de marar asemenea le-am spalat si tocat, usturoiul l-am curatat si l-am zdrobit marunt.
Intr-o cratita de 4 l am pus uleiul apoi am adaugat zarzavaturile, ardeiul si ceapa, le-am lasat la calit putin, apoi am adaugat fasolea verde. Am lasat inca 10 minute la calit impreuna legumele, dupa care am adaugat apa calda la nivel cu fasolea, am potrivit de sare, vegeta, piper si am pus si crenguta de cimbru. Am lasat sa fiarba pe trei sferturi (nu am amestecat, am invirtit oala in stinga si dreapta ca pastaile sa ramina intregi). Apoi am adaugat rosiile, am lasat sa fiarba in continuare, apoi am adaugat usturoiul pisat si smintina frecata bine cu ouale si faina. Am asezonat cu frunze de marar verde...si e gata de mincat.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole pastai cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|