Mancare de praz cu pui si masline

Postat de Brindusa in Pui
12 Noi 2011 | 12815 vizualizari
Mancare de praz cu pui si masline

Prazul face parte, din pacate, din categoria legumelor putin folosite de romani. Eu il folosesc destul de mult, de multe ori in loc de ceapa. De-a lungul timpului am facut supa de praz si chiar praz chinezesc, dar reteta cea mai iubita la noi in casa e prazul cu masline. Se face foarte simplu si rapid, asa ca in mai putin de jumatate de ora puteti sa va delectati cu o farfurie aburinda de mancare bine mirositoare. :)

Ingrediente

  • 300 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  •  1 kg praz
  • 200 g masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  • Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae.
  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si soteaza-l si pe el.
  • Pune vinul si lasa la foc mic, pana ce se absoarbe. Adauga maslinele si pasta de rosii. Amesteca bine. Lasa la fiert 5 minute.
  • Potriveste mancarea de sare. 
  • Mananc-o cu mare pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu pui si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de praz cu aripioare

Postat de eumimi

Mancare de praz cu aripioare

Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care...

Citeste continuarea

Mâncare de pui cu praz și cârnați

Postat de panacris

Mâncare de pui cu praz și cârnați

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește cu ceapa, deasemenea tăiată rondele în puțin ulei de măsline și apă. Pieptul de pui tocat mărunt se adaugă la amestecul de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2011, 19:54
fiind prima primesc si eu cv . foarte buna
la 12.11.2011, 19:57
Parca mi-ai citit gindurile draga Brindusa !! De citeva zile ma tot gindesc la o reteta din Sanda Marin, cu praz, masline si suc de rosii. Dar ceea ce ai facut tu aici, cu pui si cu vin mi se pare si mai bun ! am sa salvez reteta neaparat.
la 12.11.2011, 20:00
Da, ai dreptate, ne amuzam de oltenii care mainica praz. De fapt e foarte bun !!
A trebuit sa vin in Germania sa-l descoar. Acuma il folosesc frecvent.
la 12.11.2011, 20:02
danakarin, fa reteta asta si n-o sa-ti para rau. Noua ne place tare tare mult.

Cat despre praz, mai bine mai tarziu decat niciodata . Pacat ca aici nu se gaseste in tot timpul anului, ca noi am manca mereu
la 12.11.2011, 20:07
Prazul da un gust aparte preparatelor......Mancarea de praz cu masline este delicioasa !

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking