Mancare de pui sub capac de paine

Postat de gaby_d in Pui
14 Mai 2011 | 7478 vizualizari
Mancare de pui sub capac de paine

Ingrediente

  • un pui (eu am pus un pui transat din care am oprit doar pieptul)
  • 100 gr masline negre
  • o ceapa verde
  • usturoi-2-3 catei
  • 4-5 rosii
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 foi dafin
  • o cescuta vin alb
  • sare
  • piper

pentru capac

  • 300 gr faina
  • aprox 200 ml apa
  • 2/3 plic drojdie instant
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura ulei
  • in plus : 2 linguri apa plus o lingura faina

Mod de preparare

Transam puiul, il portionam si spalam bine.
Intr-un vas de tuci (in cazul meu) , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.
Lasam  30 sec. apoi adaugam bucatile de pui.
Le lasam pana prind culoare.
Adaugam vinul si lasam la foc mic.
Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua.
Eu am mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.

Intre timp ne ocupam de aluat.
Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul.
Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa.

Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.

Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam...5 cm, in partea superioara.
Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.

Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .
Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.

Eu am facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate eu nu il am.

Cand puneti aluatul pe vasul de lut, acesta se muleaza perfect iar la cuptor va forma o cupola, deoarece peretii vasului ii vor permite aluatului sa se "destinda" :))), in timp ce marginile vasului meu erau asa de ascutite incat atunci cand am pus "capacul" intr-o parte s-a rupt si l-am tras repede sa nu ajunga la mancare, presandu-l bine sa nu fuga:))

E delicioasa papaua asta. Adica...PAPA BUN! :)))

Sursa

Multumesc mult, Laura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si ardei la cuptor

Postat de Valclaudia

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si ardei la cuptor

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam ciupercile si ardeii, apoi ii feliem. Asezam intr-o tava din inox sau din yena un pat de ciuperci, deasupra punem ardeiul. Pulpele de pui (fierte...

Citeste continuarea

Shaorma la farfurie

Postat de MotanLaOale

Shaorma la farfurie

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2011, 22:45
Nebuniiieeee. Nu-mi trecea asa ceva prin cap niciodata. Bine ca ma-am nimerit repede la masa..pana nu "navalesc turcii" Nota zeceeeee
la 14.05.2011, 22:48
Salutare, MvMih
nici mie nu mi-ar fi trecut prin cap , Laura e "vinovata"
mancarea preparata asa, nu-si pierde nicio aroma si sosul devine DE MILIOANE!!!
Mersic de apreciere
la 14.05.2011, 22:50
Arata exceptional si cred ca are o aroma fantastica...Gabyta...ce sa mai fie de zi...o reteta de nota 20!!!
la 14.05.2011, 22:55
Mama miiaa. Daca ma gandesc bine nici nu-mi trebuie carnitza...numai painia din aia de deasupra cu putin sos....hmmmm...mmmm
la 14.05.2011, 23:04
Si noi am papat-o cu painita aia.
Numai Cezar nu , el a vrut..mamaliga

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking