Mancare traditionala irlandeza: Colcannon
Postat de Ghinnni in Aperitive / Garnituri
18 Mar 2010 | 11048 vizualizari
Acum cativa ani eram adepta importului de "sarbatori" din afara. Odata cu trecerea timpului m-am mai linistit, dar am pastrat una pe care o sarbatoresc in fiecare an...17 martie..ziua verde a Irlandei! De ce taman asta? ...pentru rosu, verde, Guinness, spiridusi, Shamrock (trifoi cu trei foi), umor de calitate, lapte, cartofi, varza...pentru ca imi plac!
Irlandezii gatesc simplu si economic, nu elaborat si tehnic. Mancarurile irlandeze sunt sanatoase si satioase. Din meniul zilnic al irlandezilor nu lipseste laptele, branza, untul, iar dintre legume cartoful, varza si radacinoasele.
Avand deja o "vasta experienta" in cuzinarit...azi...am pregatit...colcannon.
Complexitate: redusa
Timp de preparare: 40 de minute
Numar portii: 6
Calorii: 600
Pret aproximativ: 3 ron (cartofii) + 2 ron (varza) + 2 ron (ceapa verde) + 4 ron (bacon afumat) + 1 ron (unt) = 12 ron