Manti

Postat de Anastasia in Mancaruri cu carne
10 Feb 2010 | 11157 vizualizari
Manti

Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare de faina (200 ml.)
  • ½ pahar apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura :
  • 300 de grame de carne tocata de vita in amestec cu porc
  • 300 de grame de ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)

Mod de preparare

Aluat :

Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .

Umplutura :

Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .

Asamblarea :

Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5 milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le veti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lingura fara varf de umplutura si impletiti astfel :

1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza
2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua
3. lipiti capetele opuse doua cate doua
4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne

Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet, apa, piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Manti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mantî

Postat de Giana

Mantî

Se amesteca ingredientele pt aluat, faina se adauga treptat pana se obtine o coca putin mai tare care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se formeaza bile pe care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2010, 21:25
la 11.02.2010, 14:24
bun...seamana cu pilimeni.....doar ca sunt altfel ""prinse""si se fierb la abur...am sa incerc sis eu asa
la 12.01.2011, 10:39
Ce interesant
la 15.04.2012, 23:46
la 12.10.2013, 15:09
fffff bune

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking