Margareta cu gutui

Postat de epurasha2bb in Prajituri
1 Dec 2010 | 6844 vizualizari
Margareta cu gutui

in forma de silicon margareta de la Decorix

Ingrediente

  • pt.blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de miere
  • 1 praf de scortisoara
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • 1 nuca de unt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • pt.crema de gutui:
  • 1 compot de gutui
  • 1/2 pahar mic iaurt simplu din comert
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri mari de budinca de vanilie preparata
  • 1 plic mic gelatina Dr Otker transparenta
  • pt.decor:
  • dulceata de capsuni

Mod de preparare

Se prepara intai blatul  si incepem batand saprat albusurile cu zaharul pudra.Galbenusurile se freaca cu untul , uleiul, mierea si esenta de vanilie, se aduaga apoi crema obtinuta peste albusuri incorporand usor prin amestecare continua cu un tel nemetalic.Apoi se adauga amestecul din faina, cacao, scortisoara si praf de copt, tot usor in ploaie si amestcand mereu cu telul.

Tava margareta de silicon se sopala cu apa calda, se sterge , se unge cu unt si se toarna apoi in ea compozitia de blat.Se coace la foc mediu, apoi se scoate sa se raceasca si se rastoarna pe un blat de lemn.Apoi se va insiropa cu jumatate din zeama de compot.

Crema de gutui se face mixand gutuile din compot impreuna cu mierea si iaurtul dupa care se adauga budinca de vanilie si se amesteca usor cu telul nemetalic . Se da putin la rece timp in care preparam si gelatina ca pe plic, numai ca folosim zeama de compot de gutui in loc de apa.Cand s-a racit gelatina si s-a inchegat o adaugam si pe ea peste crema noastra si lasam din nou la rece.Dupa 5 minute turnam in forma unsa cu unt de margareta de silicon aceasta crema si dam la rece mai mult timp.Cel putin o ora.Apoi vom rasturna crema peste blat avand grija sa fie uniform suprapuse petalele margaretei si ornam cu dulceata de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margareta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu zmeura si iaurt

Postat de comanligia

Prajitura cu zmeura si iaurt

Blatu 1: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine. Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel

Postat de CameliaComan

Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel

Caramel: Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2010, 14:26
firstttttpap si pap ca am cu ce 5f
la 01.12.2010, 14:27
multumesc kamy!
la 01.12.2010, 14:32
Foarte frumoasa e, excelent ti-a iesit!
la 01.12.2010, 14:35
multumesc Corina!
la 01.12.2010, 14:37
f frumoasa!si buna!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking