Marmeladă de prune

Postat de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem
10 Oct 2012 | 3581 vizualizari
Marmeladă de prune

Ingrediente

  • 5 kg prune,
  • 500 g zahăr.

Mod de preparare

Spălăm prunele.  Se curăță de coajă, o operațiune care sincer durează mult în prima variantă.

Varianta I

Pentru a se curăța mai ușor se opăresc câteva secunde în apă clocotită, după care se scot într-o oală cu apă rece.  

Varianta II

Se dau prin mașina de roșii (nu avem semințe, dar coajă avem :) Este cea mai rapidă variantă de eliminare a cojii. 

Prunele curățate se pun într-o cratiță smălțuită împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic până se topește tot zahărul, apoi se dă focul iute și se amestecă mereu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă. Se încearcă dacă este gata, dacă punem o lingură de marmeladă pe o farfurie și nu lasă zeamă de jur împrejur, atunci înseamnă că este legată. Se oprește focul și se lasă un pic să-și tragă sufletul, după care se pune călduță în borcane. Se închid borcanele cu capace și pentru o bună etanșare punem și fierbem borcanele în bain-marie. Se vor lăsa să se răcească în apă. A doua zi se scot, se șterg, se pun etichete :) (punem etichete să nu le încurcăm cu marmelada de caise sau piersici) și se pun în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Postat de sufletista

Desert cornuri cu marmelada si nuca

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura...

Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de bitza

Cornulete fragede cu gem

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2012, 09:33
foarte buna
la 10.10.2012, 09:37
ce deliciu
la 10.10.2012, 10:00
foarte buna
la 10.10.2012, 10:14
buna buna
la 10.10.2012, 10:38
Buna, pe putina paine sau la prajituri

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking