Ingrediente
- 125 grame zahar pudra pentru coca
- 1 ou
- un plic zahar vanilat
- o lingurita esenta de vanilie
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 225 faina de migdale
- vreo 2 linguri de faina
- 100 grame zahar pudra pentru modelat
Mod de preparare
Paul 1: Pentru ca nu am avut faina de migdale, am dat prin rasnita de cafea fulgi de migdale cu cate un pic de faina la fiecare macinare (asta pentru ca migdalele sunt un pic uleioase, iar faina poate deveni ca o pasta in loc de praf).
Odata faina "facuta", putem trece la realizarea martipanului: se cerne zaharul pudra, se adauga cel vanilat, un ou si se amesteca. Apoi se pune esenta de vanilie, urmata de sucul de la lamaie. Se amesteca bine cu mixerul.
Paul 2: Compozitia obtinuta se pune pe aragaz la bain-marie, amestecandu-se incontinuu pana ce zaharul se dizolva si totul se leaga, ca o budinca subtire. Se lasa la racit.
Paul 3: In martipanul racit se pune faina de migdale si se framanta un aluat moale. Se mai poate adauga un pic de faina. Se pune si un praf de colorant alimentar in functie de ce vrem sa facem. Eu am folosit galben. Coca se intinde pe o suprafata pudrata cu zahar si se decupeaza forme sau se modeleaza cu mana. Apoi ornam ce dulciuri vrem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Martipan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|