Mascota cu rodie

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
19 Sep 2014 | 5114 vizualizari
Mascota cu rodie

Mascota este una din preferatele mele in materie de dulcegarii.Si cum nu gasesc mereu sa o cumpar am zis sa o incerc eu acasa,ca doar nu-i mare filozofie incercarea.....ca mi-a iesit sau nu,asta-i o alta poveste...eu am sa postez reteta..

Ingrediente

  • 200 g unt 65 % grasime ( cu siguranta iesea mai consistenta crema daca foloseam unt cu peste 80% grasime)
  • 200 g zahar brun facut farin
  • 4 galbenusuri
  • 100 g cacao
  • 200 ml apa
  • 1 rodie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare

Mai intai scoatem untul din frigider si il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie.Apoi amestecam cacaoa cu apa si o fierbem pe baie de abur,o lasam sa se raceasca bine.Dupa ce untul s-a inmuiat ,il frecam cu zaharul farin pana devine o crema spumoasa.Adaugam galbenusurile si amestecam pana se vor incorpora bine.Dupa ce cacaoa s-a racit ,turnam putin,cate putin peste crema de unt si amestecam usor,sa nu se taie ( l-a mine s-a taiat un pic,dar am dres-o).La final adaugam semintele de rodie.Dam crema la frigider si pregatim glazura,care v-a da forma de mascota.

Maruntim ciocolata bine si apoi o topim pe baie de abur.Cu o pensula ungem in strat suficient de gros forme de briose.Forme pe care le bagam la congelator.Separat ,pe hartie de copt formam cercuri de ciocolata,ce vor deveni baza mascotei.Eu am folosit 10 forme de briose de silicon,mai mari si 6 mai mici.Dupa ce s-au intarit desfacem frumos formele si le umplem cu crema de ciocolata,asezam capacul si le punem pe hartiute decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascota cu rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri

Postat de gicuta69

Tarta cu struguri

Blat : separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2014, 07:56
Mascotele au fost mult timp preferatele mele, dar n-am vazut si cu ciocolata alba
oare cum or fi cu rodie?
Zvarle si catre mine cate doua din fiecare sa degust!
la 19.09.2014, 08:00
la 19.09.2014, 08:04
Waw! arata super!
la 19.09.2014, 08:07
la 19.09.2014, 08:30
Delicioase

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking