Ingrediente
- 2 bucati somon
- ulei masline
- lamaie
- unt
- 1 rosie
- 2 catei usturoi
- vin rosu
- 2 linguri bulion
- condimente peste,rozmarin,patrunjel marunt
Pentru mamaliga
Pentru mujdei:
- 4 catei usturoi,ulei,sare si smantana
Mod de preparare
Pestele se stropeste cu ulei de masline,se condimenteaza pe fiecare parte si se aseaza intr-un castron termorezistent,deasupra punem cate o felie de unt.Separat se face un sos din 2 linguri bulion,vin rosu,apa si condimente|(busuioc,cimbru,boia dulce,piper si peperoncino).Se adauga sosul,se pune o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute.Cand e gata se stropeste cu lamaie,se pune rosia taiata cubulete,impreuna cu usturoiul taiat marunt peste fiecare bucata de peste,se acopera cu folia de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 7 minute.
Intre timp intr-un ceaun punem apa,putina sare,iar cand clocoteste adaugam cate putin din malai,se lasa sa fiarba putin(10min).
Se serveste totul cald cu mujdeiul facut
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon la cuptor cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|