Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

Postat de simona72 in Paste
30 Oct 2014 | 2705 vizualizari
Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

In continuarea retetelor de toamna cu dovleac, am incercat paste cu dovleac... la care am adaugat bacon pentru un plus de savoare si cimbru pentru aroma. Sunt bune rau, iar crusta este by Jamie Oliver...

Ingrediente

  • 350 gr paste melcisori
  • 500 gr dovleac placintar curatat si taiat cubulete
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste
  • 6 felii de bacon(eu nu am gasit bacon cu grasime putina, asa ca am cumparat pulpa de porc crud-uscata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr branza fondue sau cascaval, branza cheddar...
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 150 gr pesmet facut in casa

Mod de preparare

Se pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute. 

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie feliute 3 felii de bacon sau pulpa de porc si se adauga in tigaia incinsa. Langa bucatelele de bacon se pun si cele 3 felii intregi de bacon. Dupa ce s-a prajit baconul, cele 3 felii se dau deoparte, iar langa bucatelele prajite se adauga dovleacul taiait cubulete. Se lasa sa se prajeasca pana dovleacul se rumeneste putin. In timpul prajirii se mai adauga cate 1-2 linguri de apa in care fierb pastele, pentru a evita arderea baconului. La sfarsit se adauga 1 praf de sare, piper si 1/2 lingurita cimbru uscat. Se amesteca, se lasa sa se intrepatrunda aromele si se adauga borcanul de sos de rosii, se lasa pe foc sa dea in clocot.

Pentru crusta:eu am avut pesmetul facut dinainte.  Puneti feliile de bacon prajite in robotul de bucatarie, lasati sa se marunteasca, adaugati pesmetul, mai dati cateva pulsatii robotului, cat sa se amestece baconul cu pesmetul, adaugati 1 praf de sare si piper si 1/2 lingurita de cimbru uscat. Amestecati.

Pentru asamblare: amestecati melcisorii fierti cu sosul de rosii si dovleac, puneti compozitia intr-un vas termorezistent, adaugati jumatate din branza fondue taiata cubulete, amestecati toate ingredientele. Deasupra puneti restul de branza fondue taiata cubulete si amestecul pentru crusta. Dati vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Serviti pastele calde. Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatele cu legume mexicane si bacon

Postat de merisor67

Tagliatele cu legume mexicane si bacon

Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida. Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de...

Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de xana

Paste cu ton

Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 12:15
Votez "pentru".
la 30.10.2014, 12:16
bun bun
la 30.10.2014, 12:17
Bun
la 30.10.2014, 12:18
padre esti de-al meu!
la 30.10.2014, 12:18
Adele, Motan, multumesc!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking