Merluciu arctic norvegez Stoccafisso

Postat de alba_zori in Peste
19 Sep 2012 | 5595 vizualizari
Merluciu arctic norvegez Stoccafisso

Merluciu conservat de origine Norvegiana se numeste Stoccafisso,Stocco,Stockfish,si cred Halibut,asemenea este si bacala,tot merluciu,are un miros specific de peste care poate inspaimanta pe careva,dar copt bine cu arome potrivite devine o carne deosebit de delicioasa,alba ca zapada,se poate coace in mai multe feluri,fiert,la gratar si condimentat,fript in aluat,sau metoda mea in sos cu cartofi,ca la pizzaiola,deci foarte bun.

Ingrediente

  • 3 felii de peste
  • ulei de masline
  • ceapa mica
  • masline
  • prune uscate
  • dafin,roz marin
  • sos de rosii proaspat
  • vin
  • patrunjel
  • cartofi fierti
  • sare,piper sau ardei iute

Mod de preparare

In ordinea ingredientelor descrise se rozolesc in ulei si dupa cum se vede in foto, se fierbe pestele  in sos si vin cu putina apa  fiarta. Separat cartofii taiati in lung, fierti cu dafin.

Este ca un fel de supa de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu arctic norvegez Stoccafisso" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Dorada pane cu cartofi natur

Postat de Reli_B

Dorada pane cu cartofi natur

Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2012, 23:19
la 19.09.2012, 23:41
delicios
la 19.09.2012, 23:43
multumesc mult
la 19.09.2012, 23:51
ahh vroiam sa zic ca se aseamana putin putin,ca supa de peste bouillabaisse,cred ca se scrie asa,doar ca eu am optat doar cu peste,dar odata am sa incerc supa aia faimoasa,va imbratisez
la 20.09.2012, 00:40
Interesant modul tau de preparare

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking