Merlucius picant cu orez

Postat de mihaelar63 in Peste
3 Iul 2010 | 5738 vizualizari
Merlucius picant cu orez

sau platou de pranz duminical .

Ingrediente

  • 700 gr merlucius
  • 1 lamaie
  • 2 rosii
  • pasta harissa [ din ardeiiute rosu +usturoi ]
  • ulei
  • sare
  • pt salata
  • castraveti
  • ceapa rosie
  • sare
  • otet
  • pt orez
  • 1 cana orez
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

           

  • sare

Mod de preparare

  1. merluciusul se curata de aripiopare  se incresteaza si se spala , se stropeste cu zeama de lamaie sare si se unge bine cu pasta harissa .
  2. pestele se prajeste in putin ulei .
  3. separat se infierbanta 50 ml ulei in o cratita de teflon
  4. si se prajeste orezul se adauga apa cam 1 l .se sareaza ,se pipareaza si se lasa sa scada apa pana incepe sa se prajeasca orezul din nou , la sfarsit se presara cu patrunjel verde .
  5. serviti pe un platou pe care puneti si salata  preparata din castraveti si ceapa rosie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius picant cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Postat de simona72

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...

Citeste continuarea

Saramura de crap

Postat de Moni_alex

Saramura de crap

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 01:15
o prezentare absolut superba!!!
la 03.07.2010, 01:22
Foarte aspectuos!Si gustos!
la 03.07.2010, 01:28
multumesc , o bucata de peste , pentru fiecare
la 03.07.2010, 08:02
5 furculite! O prezentare super!!! Felicitari!
la 03.07.2010, 08:18
multumesc ideea mi-a venit amintindu-mi ca am mancat la un restaurant turcesc unde salata ere servita pe un platou mare alaturi de carne si garnitura .

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking