Merlucius picant cu orez

Postat de mihaelar63 in Peste
3 Iul 2010 | 5738 vizualizari
Merlucius picant cu orez

sau platou de pranz duminical .

Ingrediente

  • 700 gr merlucius
  • 1 lamaie
  • 2 rosii
  • pasta harissa [ din ardeiiute rosu +usturoi ]
  • ulei
  • sare
  • pt salata
  • castraveti
  • ceapa rosie
  • sare
  • otet
  • pt orez
  • 1 cana orez
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

           

  • sare

Mod de preparare

  1. merluciusul se curata de aripiopare  se incresteaza si se spala , se stropeste cu zeama de lamaie sare si se unge bine cu pasta harissa .
  2. pestele se prajeste in putin ulei .
  3. separat se infierbanta 50 ml ulei in o cratita de teflon
  4. si se prajeste orezul se adauga apa cam 1 l .se sareaza ,se pipareaza si se lasa sa scada apa pana incepe sa se prajeasca orezul din nou , la sfarsit se presara cu patrunjel verde .
  5. serviti pe un platou pe care puneti si salata  preparata din castraveti si ceapa rosie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius picant cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda

Postat de merisor67

Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda

Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele. Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare. Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu hering si legume

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 01:15
o prezentare absolut superba!!!
la 03.07.2010, 01:22
Foarte aspectuos!Si gustos!
la 03.07.2010, 01:28
multumesc , o bucata de peste , pentru fiecare
la 03.07.2010, 08:02
5 furculite! O prezentare super!!! Felicitari!
la 03.07.2010, 08:18
multumesc ideea mi-a venit amintindu-mi ca am mancat la un restaurant turcesc unde salata ere servita pe un platou mare alaturi de carne si garnitura .

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking