Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)

Postat de simona72 in Mancare copii
29 Mai 2014 | 29152 vizualizari
Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)

Neaparat gatesc acest mic dejun odata pe saptamana cand suntem toti membrii familiei acasa. Se poate face in foarte multe variante extrem de simplu si rapid, cu legumele pe care le aveti in frigider, cu branzeturi sau fara... important este sa puneti ce va place voua, iar ingredientele sa fie de buna calitate...

Ingrediente

  • 3 oua (de rata am avut eu, de la tarani)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 rosii
  • 3 ardei grasi(rosu si galben congelati am avut eu)
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat marunt
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr branza de burduf
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la congelator), rosiile taiate cuburi, se pune capac pe tigaie si se lasa sa se calesca la foc iute 3-4 minute. Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se ia tigaia de pe foc.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline se pun legumele calite, se sparg ouale si se pun deasupra, iar printre ele feliute de branza de burduf taiata felii. Se da vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu la cuptorul incins la 180 grade pt 10-12 minute, in functie de cum doriti ouale sa fie facute. Se serveste imediat. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste de vitel in sos de rosii

Postat de timea

Coaste de vitel in sos de rosii

Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin.  Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute...

Citeste continuarea

Tocana Crocktober la slow cooker Crock Pot

Postat de Constelatialeu

Tocana Crocktober la slow cooker Crock Pot

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, aripoiarele le-am taiat, spalat si am presarat putina sare peste ele. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat mai marunt in functie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2014, 10:12
la 29.05.2014, 10:19
Partea I, deci mai asteptam
la 29.05.2014, 11:31
Super!
la 29.05.2014, 11:36
la 29.05.2014, 12:19
un fel de mic dejun la pat )))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking