Ingrediente
- 3 oua (de rata am avut eu, de la tarani)
- 1 legatura ceapa verde
- 3 rosii
- 3 ardei grasi(rosu si galben congelati am avut eu)
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat marunt
- sare si piper dupa gust
- 100 gr branza de burduf
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la congelator), rosiile taiate cuburi, se pune capac pe tigaie si se lasa sa se calesca la foc iute 3-4 minute. Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, se amesteca si se ia tigaia de pe foc.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline se pun legumele calite, se sparg ouale si se pun deasupra, iar printre ele feliute de branza de burduf taiata felii. Se da vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu la cuptorul incins la 180 grade pt 10-12 minute, in functie de cum doriti ouale sa fie facute. Se serveste imediat. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|