Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi

Postat de laylalala in Oaie
6 Apr 2010 | 19422 vizualizari
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi

Reteta din miel pe care o pregatesc de Pasti ...

Ingrediente

  • 2 cepe verzi, tocate
  • 4 linguri sherry
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura miere
  • 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mai mici
  • sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 pulpa de miel (de aprox. 700 gr)
  • 500 gr cartofi noi rosii

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, aseaza ceapa verde tocata si 4 linguri sherry.Freaca pulpa de miel cu 1 lingura ulei de masline si 1 lingura miere apoi inteap-o cu firisoarele de rozmarin.Asezoneaza cu sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza pulpa peste ceapa din tava.
Intr-un vas amesteca cartofii cu 1 lingura ulei de masline ramas , sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza-i langa pulpa din vas.Da totul la copt 1h 15 minute – 1h 30 minute pana cand legumele si carnea s-a facut.
Dupa ce carnea este gata, scoate vasul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l deoparte 20 minute apoi serveste..

Nu dati gres preparind aceasta reteta de miel pentru Pasti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de miel

Postat de cristeena20

Tocana de miel

Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin  si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la...

Citeste continuarea

Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Postat de mihaelar63

Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 12:02
mai, dar tu chiar gatesti toate astea?fericiti trebuie sa fie parintii tai cu asa minune de fata, bravo!!!!!!!!!1
la 06.04.2010, 15:22
arata f bine
la 07.04.2010, 13:27
Mama, cred ca tare bun a fost! Arata de nota 10
la 02.05.2013, 07:40
la 24.03.2018, 19:16
Foarte bine arata!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking