Mini Amandine

Postat de Retete_din_suflet in Prajituri
7 Mar 2013 | 19684 vizualizari
Mini Amandine

Portionata asa mini mi-a placut foarte mult, e de ajuns cat sa iti potolesti pofta de ceva dulce si dupa 10 min sa nu te poti abtine si sa mai iei una, ca tare buna e :))) Nu sunt un fan foarte mare al ciocolatei, ma tenteaza sa fac mai mult retete cu frisca, vanilie...dar blatul si crema in combinatie cu siropul de cappucino a amandinei ma convins ca e o prajitura foarte buna, pe care o voi repeta, cat mai curand posibil. :D

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua,
  • -170 g zahar,
  • -25 ml apa,
  • -25 ml ulei,
  • -17 g cacao,
  • -8 lg faina,
  • -1 lingurita rasa praf de copt,
  • Crema:
  • -2 galbenusuri,
  • -125 g zahar pudra,
  • -200 g unt la temperatura camerei,
  • -2,5 lg de cacao.
  • Sirop:
  • -230 ml apa,
  • -100 g zahar,
  • -1 plic cappucino-15g,
  • -esenta rom.
  • Ornat:
  • -100 g frisca,
  • -1 plic de zahar vanilat,
  • -100 g ciocolata alba,
  • -10 cirese confiate (optional).

Mod de preparare

Blat: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauga pe rand si se omogenizeaza dupa fiecare: uleiul, apa. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, dupa care se pune in galbenusuri cu lingura. Amestecam 1/2 din albusuri cu galbenusurile, omogenizam incet cu o spatula, sau o lingura de lemn cu miscari usoare. Punem si cealalta parte de albus si omogenizam.

Aprindem cuptorul la 180ºC. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul. Dam la cuptor 180ºC-20-25min. Il testam cu o scobitoare si cand iese curata il scoatem.

Sirop: Se pun toate ingredientele la foc. Din momentul cand incepe sa fiarba se mai lasa 3min. Se adauga esenta si se lasa sa se raceasca.

Crema: Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se dizolva bine. Dupa se adauga galbenusurile pe rand. La sfarsit se pune cacao. Mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare: Se taie blatul racit in 2. Primul se pune pe farfurie si se insiropeaza bine. Pastram 1/3 din crema, cealata o punem pe primul blat. Se aseaza si celalalt blat, se insiropeaza si se pune crema pastrata si se niveleaza.

Ornat: Topim ciocolata alba la bain-marie cu 5 g unt, o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si o distribuim peste prajitura. O portionam.

Batem frisca cu zaharul vanilat si facem cate un mot pe fiecare patratica de prajitura, dupa care taiem ciresele in functie de nr portiilor si ornam peste frisca. Se da la rece cateva ore sa se imbine mai bine gusturile.

Cine vrea poate pastra 4-5 linguri de crema de la prajitura si sa orneze cu aceasta, in loc de frisca si cirese.

Pentru cine foloseste frisca pt crema:

Punem 200 ml frisca si 125-150 g ciocolata la bain-marie sa se topeasca, amestecand continuu. Cand s-a topit toata ciocolata, lasam sa se raceasca si dupa care o punem la frigider pentru minim 2-3 ore, cel mai bine, pana a doua zi.

Scoatem de la frigider si batem ca pe frisca pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mini amandine

Postat de Constelatialeu

Mini amandine

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Postat de Creatsa

Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat apa ,uleiul si galbenusurile si am omogenizat bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 06:24
Bune tare sunt amandinele!
Cred c-ar fi o idee sa fac si eu in weekend.
la 07.03.2013, 08:36
da da...tare-s bune!
la 07.03.2013, 08:54
la 07.03.2013, 09:41
Arata si frumos,sunt si delicioase!!
la 07.03.2013, 09:49
frumoase ti-au iesit

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking