Mini rulade (reteta turceasca)

Postat de gaby_d in Prajituri
31 Ian 2010 | 10876 vizualizari
Mini rulade (reteta turceasca)

un desert minunat,pe care nu l-am postat tot din vina pozelor..nu mi-a iesit perfect dar va ofer totusi posibilitatea sa va iese voua:)))).glumesc,o s-o mai fac odata...si nu in graba cum am facut-o si era sa-mi cada tava de la etajul 4 ,de pe geam:))), c-am scos-o la racit

Ingrediente

  • 1 l. lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar  faina
  • 50 de gr. de margarina
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 pachet de frişca
  • 1 pahar de lapte

Mod de preparare

laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata.

ıntr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.

budinca se toarna uşor peste nuca de cocos cu mare grija

ıncercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca

se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu  frisca vegetala)

dupa ce s-a racit  budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn

sa o ıntindeti cıt se poate de uniform

deasupra presarati nuca

apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore

cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade

este un desert usor, foarte foarte gustos si simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulade (reteta turceasca)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

Postat de rocsi_1612

Desert foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

Foile: Intr-un bol puneti ouale, untura, indulcitorul si un praf de sare. Mixati totul bine. Amoniacul il stingeti cu zeama de lamaie, il adaugati peste amestecul de mai sus. Puneti si vanilia....

Citeste continuarea

Prajitura Delicia cu capsuni

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu capsuni

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 18:11
Arata bineeee
la 31.01.2010, 18:17
Onuta,esti prea buna.trebuiau sa arate intr-un alt fel..dar cand cresc mare le fac mai frumoase)).
la 31.01.2010, 18:21
E tentanta prajitura asta.
la 31.01.2010, 18:25
dac-ai spus-o TU,e de bine
hai ,fa-o asa frumos cum stii tu,ca esti mai mare decat mine))
la 31.01.2010, 18:28
Neeee...n-am decat fo 50 de kile mey...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking