Mini tarte de sarbatoare

Postat de janet in Prajituri
2 Iun 2010 | 5042 vizualizari
Mini tarte de sarbatoare

Tartele astea le-am facut demuuuuult tare, de sarbatorile de iarna, numai ca nu am apucat sa le postez... Acum le-a venit randul si ma grabesc sa le pun .....ca de nu, ma apuca Craciunul urmator!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -2 lingurite de drojdie uscata sau 40 gr.proaspata,
  • -o ceasca (200ml)de lapte,
  • -1 lingura de zahar,
  • -un pachet de margarina 
  • -un praf de sare,
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de paine.
  • Pentru crema:
  • -un plic cu praf de crema de tarta din comert,
  • -500 ml lapte,
  • -2 linguri de zahar,
  • -100 gr afine congelate sau proaspete.
  • Pentru decor:
  • -nuca de cocos,
  • -ciocolata menaj.

Mod de preparare

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina amestecata cu sarea.

Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantam bine si punem la frigider o ora.

Crema se prepara la rece:intr-un bol punem laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecam cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutam pe o viteza mai mare.
Amestecam energic si cand crema a capatat consistenta, adaugam afinele.
Mai amestecam 2 minute si crema este gata.

Pe hartie de copt desenam inimioare, topim intai ciocolata neagra si cu coltul unei pungute trasam conturul inimioarelor.
Lasam sa se intareasca si apoi topim ciocolata alba si umplem inimioarele.
Cand s-au intarit, le dezlipim cu grija si decoram minitartele.

Pregatire mini tarte:

Am folosit forme din alea mici din comert.
Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme , l-am intepat cu furculita si am lasat la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min.
Cand au fost gata le-am scos din forme.
Dupa ce s-au racit, am trecut marginele mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos.
Apoi le-am umplut cu crema si am decorat cu inimioare de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

Postat de MotanLaOale

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

ALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu bulion

Postat de farfuriavesela

Prajitura cu foi cu bulion

Pregatim foile astfel - amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos. - amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare - incorporam faina in amestecul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2010, 13:35
ce mov sunt....
la 02.06.2010, 13:38
ce frumoase
la 02.06.2010, 13:38
daca au afine sunt preferatele mele..................
la 02.06.2010, 13:41
5 furculite! Ela, putin mov nu strica
la 02.06.2010, 13:44
atara super

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking