Mini-tarte mediteraneene

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
20 Ian 2014 | 9325 vizualizari
Mini-tarte mediteraneene

Reteta luata din revista Delicii la cuptor, cu cateva modificari. Tare bune si aspectuoase.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de patiserie de 275 gr de la Lidl sau aluat foietaj
  • pt umplutura cu peste:
  • 1/2 macrou afumat (de la Lidl)
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva frunzulite proaspete de rozmarin
  • un praf de sare si piper
  • cateva masline
  • pt umplutura cu branza:
  • 2 linguri de sos pesto
  • 1 rosie
  • 2 felii de branza tare de capra
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva masline
  • pt uns: 1 galbenus

Mod de preparare

Aluatul nu este congelat asa ca nu este nevoie sa-l lasam sa se dezghete. Desfacem aluatul din ambalaj si intindem foaia cat este ea de mare. Impartim in patru bucati egale aluatul pe care-l taiem cu cutitul zimtat special de pizza. Punem bucatile de aluat in tava mare a aragazului, in care am pus hartie de copt. Cu varful unui cutit trasam pe marginile fiecarui dreptunghi cate o linie lasand spatiu de aproximativ 5mm, dar fara a taia de tot aluatul.

Pt cele cu peste: punem in dreptunghiul din aluat feliute de rosii, condimentam cu sare si piper, frunzulite proaspete de rozmarin si bucatele de peste afumat. Mai puneti si masline si presarati deasupra ulei de masline.In reteta din revista era ansoa.

Pt cele cu branza:punem in dreptunghiul din aluat cate 1 lingura sos pesto. intindem sosul, peste el punem feliute de rosii, branza de capra sfaramata, masline si putin ulei de masline. Se ung marginile mini-tartelor cu galbenus de ou, se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se...

Citeste continuarea

Gustare calda

Postat de ela2015

Gustare calda

Incepem cu prepararea mamaligutei. Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut. Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 17:22
vreau si eu
la 20.01.2014, 17:24
Sunt ca nişte mini-pizza. Şi cu brânză de capră. Super!
la 20.01.2014, 17:24
Tzine
la 20.01.2014, 17:24
Cam asa Padre!
la 20.01.2014, 17:26

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking