Mini-tarte mediteraneene

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
20 Ian 2014 | 9266 vizualizari
Mini-tarte mediteraneene

Reteta luata din revista Delicii la cuptor, cu cateva modificari. Tare bune si aspectuoase.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de patiserie de 275 gr de la Lidl sau aluat foietaj
  • pt umplutura cu peste:
  • 1/2 macrou afumat (de la Lidl)
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva frunzulite proaspete de rozmarin
  • un praf de sare si piper
  • cateva masline
  • pt umplutura cu branza:
  • 2 linguri de sos pesto
  • 1 rosie
  • 2 felii de branza tare de capra
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva masline
  • pt uns: 1 galbenus

Mod de preparare

Aluatul nu este congelat asa ca nu este nevoie sa-l lasam sa se dezghete. Desfacem aluatul din ambalaj si intindem foaia cat este ea de mare. Impartim in patru bucati egale aluatul pe care-l taiem cu cutitul zimtat special de pizza. Punem bucatile de aluat in tava mare a aragazului, in care am pus hartie de copt. Cu varful unui cutit trasam pe marginile fiecarui dreptunghi cate o linie lasand spatiu de aproximativ 5mm, dar fara a taia de tot aluatul.

Pt cele cu peste: punem in dreptunghiul din aluat feliute de rosii, condimentam cu sare si piper, frunzulite proaspete de rozmarin si bucatele de peste afumat. Mai puneti si masline si presarati deasupra ulei de masline.In reteta din revista era ansoa.

Pt cele cu branza:punem in dreptunghiul din aluat cate 1 lingura sos pesto. intindem sosul, peste el punem feliute de rosii, branza de capra sfaramata, masline si putin ulei de masline. Se ung marginile mini-tartelor cu galbenus de ou, se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Oua umplute pentru Halloween

Postat de Pungasa_Rogue

Oua umplute pentru Halloween

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile. Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si mac

Postat de rocsi_1612

Tarta cu branza si mac

Blatul: Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 17:22
vreau si eu
la 20.01.2014, 17:24
Sunt ca nişte mini-pizza. Şi cu brânză de capră. Super!
la 20.01.2014, 17:24
Tzine
la 20.01.2014, 17:24
Cam asa Padre!
la 20.01.2014, 17:26

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking