Mucenici muntenesti

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
12 Mar 2012 | 8450 vizualizari
Mucenici muntenesti

Facuti la timp, postati tarziu. Foarte buni. De fiecare data ma intreb de ce ii fac doar o data pe an.

Ingrediente

  • 400g mucenici cumparati
  • 200g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 4 litri apa
  • nuca macinata
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita sare.

Cand fierbe apa se pun mucenicii si se fierb 10-15 minute.

Se adauga zaharul (dupa gust), zaharul vanilat si coaja de lamaie si se mai fierbe 10-15 minute.

Se amesteca 1 lingura de faina cu apa si se toarna in pala pritr-o sita sa nu cada eventualele cocoloase.

Se gusta de zahar si arome,se mai da  un clocot si este gata.

Se serveste calda sau rece iar nuca si scortisoara se pun in castron, fiecare cat vrea si ii place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...

Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute. Opreste focul, pune capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2012, 14:52
yammy!ce-mi pIac!!
la 12.03.2012, 14:55
vin in vizita!!!
la 12.03.2012, 15:04
la 12.03.2012, 15:08
la 12.03.2012, 15:32
Ihiiiiiiiiiiiiii , chiar si azi as manca

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking