Mujdei de usturoi cu suc de rosii

Postat de AdrianUdrea in Pt. carne
23 Noi 2014 | 11716 vizualizari
Mujdei de usturoi cu suc de rosii

Cu prepararea mujdeiului de usturoi, ma pot lauda ca eu m-am ocupat aproape intotdeauna la noi in casa. Mai demult doar il curatam si il pisam cu sare, dar apoi am invatat aceasta reteta de la niste prieteni de familie cu care mergem la gratare.

Ingrediente

  • 2 capatani de usturoi
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 rasnitura de condimente asortate
  • 4-5 linguri suc de rosii sau rosii cu zarzavat pentru iarna

Mod de preparare

Se curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa.

Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza bine.

Se transfera usturoiul pisat intr-un bol si se rasnesc condimente peste el, apoi se freaca energic cu o lingura de lemn, picurand ulei ca la maioneza.

Se adauga rosiile fie proaspete, trecute prin blender, fie conservate, mai ales din cele pentru ciorba care au si zarzavat in ele.

Optional se pune si patrunjel verde tocat marunt.

Vara este cel mai bun mujdeiul preparat cu rosii proaspete, din gradina.

Cantitatea de rosii variaza in functie de cat de iute este usturoiul.

Am preparat acest mujdei pentru a-l servi cu carne de porc prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei de usturoi cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc

Postat de DinDragostePentruGatit

Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc

  Se curăţă peştii de solzi.  Eu i-am curăţat în chiuvetă, într-o pungă astfel solzii rămân într-un loc; dacă solzii se curăţă mai greu şi se...

Citeste continuarea

Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei

Postat de sisterskitchen

Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei

1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate. 2. Se stropesc cu puţin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 17:16
Bun
la 23.11.2014, 17:21
Am facut si eu odata, tare bun e!
la 23.11.2014, 17:23
la 23.11.2014, 17:25
la 23.11.2014, 17:36
Foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking