Muratura de ardei umpluti cu varza

Postat de mimmi in Muraturi
18 Aug 2010 | 42436 vizualizari
Muratura de ardei umpluti cu varza

Ingrediente

  • aproximativ 2 kg de ardei gras
  • 1 varza de aproximativ 2 kg
  • sare mare
  • apa 2,5 l
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze de visin
  • marar
  • 1 hrean
  • frunze de dafin
  • unze de telina
  • cimbru

Mod de preparare

Prima data se taie varza julien,se freaca cu sare mare,se stoarce si se lasa asa 2-3 ore.
Intre timp se scoate cotorul ardeilor si se spala.
Se umple ardeii cu varza(dupa ce a stat varza)se indeasa bine varza in ei.
Se curata hreanul si se taie pe lungime.
Pe fundul borcanului se pune:marar,cimbru,frunze de telina,3 frunze de visin si 3-4 bucati de hrean (la borcan mare).
Se pun ardeii in picioare,iar deasupra se mai pun 2 bucati de hrean.
Se pune apa la fiert,cu 2 linguri de sare mare,boabe de mustar si boabe de piper,dupa ce a fiert se lasa la racit (dar nu de tot) si se pune peste ardei.
Se lasa la loc racoros 2-3 saptamani la murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura de ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lamai murate (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Lamai murate (reteta video)

Spalam bine lamaile si le taiem in sferturi pe lungime fara a taia cu totul lamaia, ci bucatile sa ramana atasate. Punem in fiecare lamaie o lingurita cu varf de sare si strangem lamaia pentru ca...

Citeste continuarea

Gogoșari întregi murați

Postat de CulinaryRainbow

Gogoșari întregi murați

    Am pus la fiert apa și oțetul într-o oală. Când a început să dea în clocot am redus focul, am adăugat condimentele, sarea, mierea și zahărul. Am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 18.08.2010, 20:34
place
la 18.08.2010, 21:19
Nu am facut niciodata dar e super ideea!
la 18.08.2010, 21:25
si mie imi place , pe aici se pune pe iarna asa ceva . Am o vecina unguroaica care pune si gogosari umpluti cu prune !!!
la 18.08.2010, 21:41
mmmm, bune muraturile asa
la 18.08.2010, 22:10
niciodata nu am facut dar imi place sincer

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking