Muraturi asortate cu ghimbir

Postat de epurasha2bb in Muraturi
2 Aug 2010 | 12328 vizualizari
Muraturi asortate cu ghimbir

arata foarte bine si sunt perfecte alaturi de o friptura

Ingrediente

  •  1 sfecla rosie cubulete,
  •  1 conopida buchetele,
  •  6 gogonele intregi sau jumatati,
  •  3 morcovi rondele,
  •  1 ghimbir bucatele,
  •  1 telina radacina si frunze,
  •  1 ceapa rosie rondele,
  •  8 gogosari rosii bucati,
  •  1 gutuie felii,
  •  1 capatana de usturoi.

Zeama :

  •  boabe de piper,
  •  boabe de mustar,
  •  1 cana otet,
  •  3 l apa,
  •  2,5 linguri de sare mare,
  •  2 cani zahar,
  •  3 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii, telina, ghimbirul, sfecla si gutuia.Se scot semintele de la gogosar si se taie felii. Se taie sfecla cubulete si cateva inimioare, apoi telina si gutuia felii subtiri, morcovii rondele, ghimbirul cubulete, ceapa rosie se curata de frunzele uscate si se taie rondele mari. Conopida se curata de frunze si cotor si se desface in buchetele mici. Usturoiul se curata de frunze si se desface in graunti.

Se pregatesc borcanele, uscate si curate. Se aseaza pe fundul fiecarui borcan felii de gutuie si cubulete de ghimbir. Se indeasa bine legumele, lasand pe exteriorul borcanului cate o inimioara de sfecla si alternand pe cat posibil culorile. Se face apoi zeama din apa cam 3 l cu 2 linguri si jumatate de sare grunjoasa, o cana de otet si 2 de zahar. Se adaga boabele de mustar si cele de piper, cam cate o lingura plina din fiecare, apoi 3 frunze de dafin. Se amesteca pana se topeste sarea si zaharul, se da un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga cu un polonic peste legume cand este calduta. Se umplu, se pun capacele, se acopera cu o paturica si cand s-au racit se baga la rece la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosari in otet fara conservant

Postat de MotanLaOale

Gogosari in otet fara conservant

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se...

Citeste continuarea

Ardei copti in otet pentru iarna

Postat de MotanLaOale

Ardei copti in otet pentru iarna

Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului. Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2010, 13:05
Epurash am ajuns prima,pune-mi te rog un borcanel la pachet
la 02.08.2010, 13:27
roberta daca ti-a luat-o gabi inainte cu ciorbita tu ii dai muraturi sefului si cu asta chiar ca se drege
la 02.08.2010, 13:54
la 02.08.2010, 13:57
, multumesc fetelor, hai ca am pus si ciorbica dar e pentru toata lumea!
la 02.08.2010, 14:07
roberta...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking