Muraturi asortate cu ghimbir

Postat de epurasha2bb in Muraturi
2 Aug 2010 | 12321 vizualizari
Muraturi asortate cu ghimbir

arata foarte bine si sunt perfecte alaturi de o friptura

Ingrediente

  •  1 sfecla rosie cubulete,
  •  1 conopida buchetele,
  •  6 gogonele intregi sau jumatati,
  •  3 morcovi rondele,
  •  1 ghimbir bucatele,
  •  1 telina radacina si frunze,
  •  1 ceapa rosie rondele,
  •  8 gogosari rosii bucati,
  •  1 gutuie felii,
  •  1 capatana de usturoi.

Zeama :

  •  boabe de piper,
  •  boabe de mustar,
  •  1 cana otet,
  •  3 l apa,
  •  2,5 linguri de sare mare,
  •  2 cani zahar,
  •  3 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii, telina, ghimbirul, sfecla si gutuia.Se scot semintele de la gogosar si se taie felii. Se taie sfecla cubulete si cateva inimioare, apoi telina si gutuia felii subtiri, morcovii rondele, ghimbirul cubulete, ceapa rosie se curata de frunzele uscate si se taie rondele mari. Conopida se curata de frunze si cotor si se desface in buchetele mici. Usturoiul se curata de frunze si se desface in graunti.

Se pregatesc borcanele, uscate si curate. Se aseaza pe fundul fiecarui borcan felii de gutuie si cubulete de ghimbir. Se indeasa bine legumele, lasand pe exteriorul borcanului cate o inimioara de sfecla si alternand pe cat posibil culorile. Se face apoi zeama din apa cam 3 l cu 2 linguri si jumatate de sare grunjoasa, o cana de otet si 2 de zahar. Se adaga boabele de mustar si cele de piper, cam cate o lingura plina din fiecare, apoi 3 frunze de dafin. Se amesteca pana se topeste sarea si zaharul, se da un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga cu un polonic peste legume cand este calduta. Se umplu, se pun capacele, se acopera cu o paturica si cand s-au racit se baga la rece la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Castraveti murati

Postat de Dya

Castraveti murati

Se spala castravetii si se asaza in borcan, uniform. Se adauga florile de marar, se presara sarea si se toarna apa. Se inchide cu un capac si se pastreaza peste noapte intr-un loc racoros....

Citeste continuarea

Reteta de gogonele picante

Postat de Ksenya

Reteta de gogonele picante

Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante  Am spalat gogonelele. Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2010, 13:05
Epurash am ajuns prima,pune-mi te rog un borcanel la pachet
la 02.08.2010, 13:27
roberta daca ti-a luat-o gabi inainte cu ciorbita tu ii dai muraturi sefului si cu asta chiar ca se drege
la 02.08.2010, 13:54
la 02.08.2010, 13:57
, multumesc fetelor, hai ca am pus si ciorbica dar e pentru toata lumea!
la 02.08.2010, 14:07
roberta...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking