Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
23 Feb 2012 | 8295 vizualizari
Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

Un fel doi consistent pe placul familiei!

Ingrediente

  • cartofi albi 2000 g
  • carne tocata amestec porc si vita 1000 g
  • ciuperci congelate 200 g
  • vinete prajite 100 g
  • ceapa 1 bucata
  • bulion din rosii 400 ml
  • oua 3 bucati
  • sare iodata
  • cimbru, rozmarin, nucsoara, oregano, busuioc, patrunjel
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati rondele se aseaza un prim strat in tava. Se adauga compozitia de carne, dupa care se acopera cu felii de cartofi. Bulionul daca e mai gros se lungeste cu apa si se ratoarna peste musaca. Se pune la copt, in cuptorul incins in prealabil, cca. 60 de minute la foc potrivit, acoperit. La final se descopera si se mai lasa cca.5 minute ca sa se rumeneasca. Se serveste dupa gust cu smantana sau cascaval ras. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de naut cu carnati

Postat de MotanLaOale

Mancare de naut cu carnati

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata...

Citeste continuarea

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Postat de Ina

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa . Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2012, 18:22
mi-e dor de-o musaca buna
la 23.02.2012, 19:15
Acu am degustat/o, Dia. E dementiala, cu un strop de smantana buna
la 23.02.2012, 19:33
mmm.......ce pofta mi-ai facut .
la 23.02.2012, 19:55
gustoasa
la 23.02.2012, 20:07
buna mai este musacaua!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking