Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
23 Feb 2012 | 8320 vizualizari
Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

Un fel doi consistent pe placul familiei!

Ingrediente

  • cartofi albi 2000 g
  • carne tocata amestec porc si vita 1000 g
  • ciuperci congelate 200 g
  • vinete prajite 100 g
  • ceapa 1 bucata
  • bulion din rosii 400 ml
  • oua 3 bucati
  • sare iodata
  • cimbru, rozmarin, nucsoara, oregano, busuioc, patrunjel
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati rondele se aseaza un prim strat in tava. Se adauga compozitia de carne, dupa care se acopera cu felii de cartofi. Bulionul daca e mai gros se lungeste cu apa si se ratoarna peste musaca. Se pune la copt, in cuptorul incins in prealabil, cca. 60 de minute la foc potrivit, acoperit. La final se descopera si se mai lasa cca.5 minute ca sa se rumeneasca. Se serveste dupa gust cu smantana sau cascaval ras. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sărmăluțe în foi de viță

Postat de Ina

Sărmăluțe în foi de viță

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.  Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita

Postat de Patricia_Iordache_79

Sarmale in foi de vita

Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate. Curatam morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2012, 18:22
mi-e dor de-o musaca buna
la 23.02.2012, 19:15
Acu am degustat/o, Dia. E dementiala, cu un strop de smantana buna
la 23.02.2012, 19:33
mmm.......ce pofta mi-ai facut .
la 23.02.2012, 19:55
gustoasa
la 23.02.2012, 20:07
buna mai este musacaua!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking