Iata cum se prepara aceasta reteta de Musca de vinete si telina
Se toaca ceapa si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata.
Cand carnea si-a schimbat culoarea se ia de pe foc, se condimenteaza si i se adauga patrunjelul tocat( jumatate din legatura de patrunjel). Se lasa la racit.
Vinetele: se spala , se curata de coajala 1 cm. se taie rondele si se sareaza.
Telina se spala, se curata si se taie in felii foarte subtiri.Cand telina este feliata se spala vinetele si se scurg.
Se pune apa intr-o oala mai mare( 4l.)si se pune la fiert. Cand apa clocoteste se adauga vinetele si telina lasandu-se la fiert 5-6 minute.Se rastoarna intr-o stercuratoare, pentru a se scurge.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu ulei de masline si se pun ingredientele dupa cum urmeaza: un strat de vinete, bucatile de telina, carne, vinete si deasupra felii de rosii.
Se da la cuptor la foc mediu sau la 150 grade pentru 45-50 min.
Cu 7-8 min. inainte de a scoate vasul din cuptor am turnat deasupra un ou batut si restul de patrunjel tocat.