Musaca din conopida si paste fainoase

Postat de mamaieelena in Mancaruri de post
16 Mar 2012 | 6614 vizualizari
Musaca din conopida si paste fainoase

Doream sa pregatesc si altfel conopida mai ales acum in post. Imi place mancarea dar nu doream sa fie la fel. Cu oua si lapte nu se putea deci am facut ce am stiut eu ca o sa iasa bine si iata ce a iesit....

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 4 linguri cu faina
  • 250 g paste
  • 2 linguri cu pasta de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper, cimbru, busuioc uscat, amestec de mirodenii frantuzesti
  • supa de legume hidratata 1 lingura
  • 30g margarina pentru uns vasul de yena
  • 3 linguri pesmet pentru tapetat vasul de yena
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Conopida curatata si spalata am pus in apa clocotita cu sare la fiert. Pastele l-am pus in apa cu sare la fiert si cand ambele au fiert le-am scurs apa si le-am lasat deoparte pentru a pregat isosul.Intr-o craticioara am pus uleiul si cand uleiul s-a incins am adaugat faina am prajit-o cateva secunde si am adaugat apa fiarta am amestecat energic pana s-a obtinut o ciulama mai subtire. Separat am desfacut bulionul de ardei cu apa fiarta si am adaugat toate mirodeniile si supa ca sa se hidrateze si toate acestea le-am amestecat cu ciulamaua. Vasul de yena l-am uns cu margarina si tapetat cu pesmet. Am pus jumatate din pastele scurse jos ca baza,am amestecat cu jumatate din ciulama cu toata conopida si am pus peste paste in vasul de yena apoi restul de paste si la sfarsit restul de ciulama si usturoiul curatat si taiat felii. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 30 minute si 5 minute am gratinat am pus patrunjel congelat pe deasupr. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din conopida si paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salată de ciuperci cu dovlecel

Postat de ela2015

Salată de ciuperci cu dovlecel

Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot)....

Citeste continuarea

Tocanita de pleurotus cu naut

Postat de privatelaura

Tocanita de pleurotus cu naut

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 14:50
Foarte gustoasa,dar .....eu nu sunt prietena cu conopida
la 16.03.2012, 14:51
interesant
la 16.03.2012, 14:59
Ooo, ce buna si la cate o putem folosi!
la 16.03.2012, 15:15
la 16.03.2012, 15:33

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking