Muschi de porc exotic cu fructe confiate

Postat de nico15 in Porc
20 Aug 2011 | 7507 vizualizari
Muschi de porc exotic cu fructe confiate

Ingrediente

  • 1 bucata de muschiulet de porc 500-600 g
  • 3-4 felii de prosciutto/bacon
  • 3-4 de cascaval
  • 2 prune afumate
  • 2 caise uscate
  • compot de ananas
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 150 g de ciuperci
  • 100-150 g de bacon  

Mod de preparare

Se marineaza carnea dupa cum urmeaza: ulei, sare, cimbru, piper, vin alb sec se lasa 15 minute la marinat minim maxim 2 ore, in functie de cat timp aveti, cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa.  Dupa care luam muschiuletul si taiem longitudinal de la capul mai subtire catre cel mai gros, avand grija sa ramana putin sa nu se despice muschiul.Pe capatul subtire se monteaza o caisa si o pruna, se aseaza prosciutto/bacon, se aseaza cascavalul peste si se va rula pe rand ambele capete catre interior si se va forma un ochelar, acesta va fi prins cu doua bete de frigarui.

 Dupa care punem ulei de masline si un cub de unt si tragem la tigaie la foc iute si pe toate partile muschiuletul, dupa aceasta etapa carnea nu este facuta si va trebui dat 25 de minute la cuptor, asezam un pat de legume(morcovi, telina feliat foarte subtire) si punem muschiul deasupra il dam la cuptor si punem folie de aluminiu pe el pentru a se face mai repede iar in ultimele 5 minute scoatem folia si lasam sa prinda o fata frumoasa.

 Acest preparat se poate servii ca: garnitura cu  piure de cartofi, o rondea de ananas si cu dressing de fructe exotice, adica se topeste 2-3 cubulete de unt cand este topit se adauga cateva stafide, o lingurita de miere,scortisoara, cateva cubulete de ananas,2 prune uscate, 2 caise, 2 curmale evident ca de scoatem samburii punem suc de la un compot de ananas si adaugam 2-3 linguri de supa de legume.

Dar si cu garnitura de telina feliata julien, bacon taiat la fel si ciuperci taiate lamele si trase in tigaie la foc iute(sotate doar in ulei fara apa) iar dressingul va fi compus din legumele care au fiert:morcov, ceapa, telina si ciuperci acestea se paseaza la blender foarte bine si adaugam un pic din supa in care au fiert legumele, acestea se pun in tigaie si mai adaugam un pic de unt lasand sa se mai reduca dressingul deoarece acesta devina un pic apos de la supa,  se mai lasa cateva minute sa scada dupa care asamblam preparatul ca in imaginile alaturate.

  Veti observa acelasi preparat facut de doua ori cu diferite garnituri. Unele fotografii nu sunt foarte reusite si imi cer scuze au fost facute cu telefonul mobil, dar sper sa intelegeti.

 Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc exotic cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Orez cu legume si carne de porc la oala de lut

Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei,...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 14:04
felicitari
la 21.08.2011, 21:08
apetisant
la 21.08.2011, 23:32
interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking