Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

Postat de postavaru in Porc
10 Ian 2011 | 8718 vizualizari
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

Ingrediente

  • 1 kg muschiulet de porc
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 12 felii de bacon
  • rozmarin
  • salvie
  • Pentru sos:
  • 350 g ciuperci champignon
  • 50 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine.

Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava.

Acoperim si dam la frigider pentru 2 ore.

Adaugam apoi o cana de apa in tava si dam la cuptor la foc potrivit, pana scade apa si baconul se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim sosul:

Ciupercile se curata si se taie felii. Curatam ceapa si o taiem marunt.

Punem ceapa la calit in 2 linguri ulei de masline iar apoi adaugam ciupercile. Lasam cateva minute acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Asaugam coniacul si lasam sa fiarba pana scade.

La final adaugam cimbrul si smantana. Lasam sa sea cateba clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Servim sosul cald alaturi de muschiuletul in bacon.

Noi am avut garnitura de cartofi crocanti si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca cu carne de porc si cartofi

Postat de Jymy

Musaca cu carne de porc si cartofi

Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe...

Citeste continuarea

Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon

Postat de rocsi_1612

Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon

Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2011, 17:29
Oliooo...ce bun tre sa fie! Si nu neaparat pen' ca e cu coniac.
la 10.01.2011, 17:38
fată, găteşti super mişto
la 10.01.2011, 17:41
Anca ai facut super
la 10.01.2011, 17:51
Miha. A facut treaba buna coniacul acolo
la 10.01.2011, 17:52
Ionela cred ca din greseala

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking