Musuroi cu crema de capsuni

Postat de angyb in Torturi
4 Mai 2013 | 3742 vizualizari
Musuroi cu crema de capsuni

Zilele trecute am vazut musuroi lui Daria cu crema de capsuni si azi am facut si eu unul doar ca retata de blat am luat-o de la Gaby_d http://www.bucataras.ro/retete/musuroi-de-cartita-40134.html

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina alba
  • 3 linguri de cacao
  • un plic de drojdie pt.dulciuri((sau praf de copt)
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 150 g crema de branza
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Pt.inceput taiem marunt capsunile ,le amestecam cu 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare cu un bol dedesupt ca sa se scurga siropul din ele.

Blatul: Frecam bine galbenusurile cu uleiul si apa. Batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina ,drojdia, cacaoa si galbenusurile si amestecam bine. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 45 de minute ,facem testul cu scobitoarea.

Crema: Amestecam capsunile cu crema de branza dupa care le adaugam la frisca batuta spuma.

Cand blatul este racit ii lasam o margine de aproximativ un cm si il scobim obtinand o adancitura in care turnam crema .Intindem si pe margine un strat subtire de crema. Peste crema punem miezul de blat faramitat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

Postat de simona72

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de petruta_ionela84

Musuroi de cartita

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri.mixam albusurile spuma cu un praf de sare, iar gabenusurile cu zaharul si mierea,incorporam usor galbenusurile in albusuri amestecand cu lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 18:47
la 04.05.2013, 18:47
la 04.05.2013, 18:48
Mmm ce ar merge o feliuta, dar vin maine sa iau
la 04.05.2013, 18:49
la 04.05.2013, 18:50
Tab1ta mersi
Luana

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking