Negresa cu nuttela si alune de padure

Postat de adasev12 in Prajituri
24 Sep 2011 | 4895 vizualizari
Negresa cu nuttela si alune de padure

am vazut zilele trecute postata de Cristinne o reteta de negresa care mi s-a parut super...eu nu stiu cat de adevarata era sau nu negresa, ca nu am facut niciodata...dar mi-a ramas in minte ideea ei, si vroiam sa o fac si eu intocmai...doar ca m-am trezit ca nu am toate resursele....culinare necesare ...asa ca am inlocuit pe ici pe colo...ea zicea ca e buna tare...eu zic ca e exceptionala...nu stiu ce consistenta avea prajitura ei, dar a mea a iesit un pic cleioasa, ca un caramel...si cu un gust de ciocolata teribil...mi-a placut la nebunie...Cristinne, mersi mult de idee...cu siguranta aceasta prajitura o sa ocupe un loc de cinste in lista mea de bucate....

Ingrediente

  • 3 oua
  • 10 lg rase zahar brun
  • 10 lg rase zahar alb
  • 3 +1  lg nuttella
  • 50 g unt + 50
  • 50 g ciocolata + inca 50
  • 2 lg lapte
  • 12 lg cu varf faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pumni de alune de padure taiate si prajite + o mana pt deasupra

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul foarte  bine, pana devin o spuma cleioasa.

Untul moale ( 50 gr) se amesteca cu  3 gl nuttella si apoi se adauga la compozitia de oua.

Se mixeaza bine.

Se adauga praful de copt amestecat cu faina, lingura cu lingura, amestecandu-se  dupa fiecare lingura, sa se incorporeze bine.

Alunele se taie in functie  de marime, in doua sau 4 si se prajesc . ( astfel vor avea si un gust mai palcut, crocant, dar se vor si curata de surplusul de coaja, fiind prajite...).

Se adauga la compozitie, precum si 50 g ciocolata taiata marunt.

Se amesteca usor.

Compozitita se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina, si se coace 10 min la 200 grade apoi inca 15-20...la 170 grade. ( Cristinne zicea ca inca 10 min ajung, dar mie la mijloc nu mi s-a copt asa repede...).

Se lasa la racit prajitura, apoi se scoate pe un platou.

Se face o glazura din restul de 50 g ciocolata , 50 g unt, o lg de nuttella si 2 lg de lapte, amestecandu-se toate acestea la foc mic pana la omogenizare.

Se toarna peste prajitura.

Deasupra se mai pune o mana de alune maruntite( tot prajite).

Cristinne sugera sa fie servita alaturi de un frappe dimineata...eu insa am devorat jumatate din ea in seara asta,...fara nimic altceva...e su-per!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuttela si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de branza si portocale

Postat de Irina

Prajitura cu crema de branza si portocale

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si biscuiti oreo

Postat de momo121

Desert prajitura cu cirese si biscuiti oreo

Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2011, 23:19
pfoaaaa
la 24.09.2011, 23:19
negresa e,dupa cum ai descris consitenta sa-ti traiasca puii mici si scumpi
la 24.09.2011, 23:22
Eiii taci Ada...ca am pus amandoua de aceeasi prajitura ...tu cu alune si eu simppla...buuuune rauuuuuuuu piciul tau e adorabil... si praji arata fantastic
la 24.09.2011, 23:58
gabytzu....
la 24.09.2011, 23:59
adina, sincer eu nu am mai facut..c.and eram copii acasa parca mancam ceva negresa cu spuma de ou deasupra...facea maam pe vremuri...dar nu ma prea incanta ...dar asa sincer m-a cucerit...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking