Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac

Postat de anomisana in Peste
8 Apr 2012 | 3938 vizualizari
Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac

În ultima vreme nu am mai fost pe aici, dar azi revin cu o reţetă de peşte minunată. Sursă de inspiraţie mi-au fost mai multe reţete de la Paprika TV, dar cum la acea vreme peştele cu cocos nu mi se părea o idee bună, asta este tot ce am reţinut: că făina se amestecă cu cocos iar că din spanac se poate face sos. În rest, mi-am lăsat imaginaţia să zburde.

Ingrediente

  • file de novac
  • condiment pentru peşte
  • sare
  • făină
  • nucă de cocos
  • piper alb
  • 2 ouă
  • 400 gr spanac congelat
  • 70 gr unt pentru spanac
  • 50-100 ml lapte
  • usturoi
  • fulgi de migdale
  • morcovi baby
  • 50 gr unt pentru morcovi
  • boia de ardei dulce
  • chimen
  • lămâie

Mod de preparare

Mai întâi am curăţat fileul de peşte de solzi, apoi l-am porţionat şi l-am presărat cu condiment de peşte şi l-am lăsat la rece până am pregătit celelalte ingrediente. 

Am pus untul într-o cratiţă iar când s-a topit am adăugat spanacul îngheţat şi l-am lăsat să se înăbuşe bine, apoi am adăugat lapte până la consistenţa unui sos. Am pasat acest sos în blender şi am adăugat sare şi usturoi mărunţit. La final, am adăugat în sos fulgi de migdale prăjiţi şi mărunţiţi în robot.

Am pus unt la topit în tigaie, apoi am adăugat morcovii îngheţaţi, am adăugat boia dulce şi chimen. Am lăsat morcovii să se înăbuşe până s-au înmuiat, dar nu complet, căci nouă ne plac morcovii crocanţi.

 Când morcovii şi sosul au fost gata, am continuat cu prăjirea peştelui. Am amestecat 2 părţi de nucă de cocos cu 1 parte de făină, am adăugat piper alb şi sare. Într-o farfurie am bătut bine 2 ouă cu un praf de sare. Am dat fiecare bucată de peşte prin amestecul de făină cu cocos, apoi prin ou şi iar prin cocos cu făină şi le-am prăjit într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Le-am scos pe hârtie absorbantă şi înainte de a le servi am stors pe ele lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de autodiag

Peste prajit cu sos de smantana

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...

Citeste continuarea

Turtite de orez cu peste

Postat de cristeena20

Turtite de orez cu peste

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2012, 19:52
interesant
la 08.04.2012, 19:56
fain
la 08.04.2012, 20:16
super!!
la 08.04.2012, 21:08
bun bun
la 08.04.2012, 21:18
place

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking