Nuca pralinata (pentru prajituri)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
27 Iul 2013 | 8717 vizualizari
Nuca pralinata (pentru prajituri)

Imi place foarte mult ca atunci cand stau si ma uit la TV sa mananc miez de nuca prajita cu putina sare. Sotul meu "stinge" gustul sarat al nucilor cu o bere rece, care merge de minune cu aceasta gustare. De aceasta data o sa va arat cum prepar miezul de nuca pentru prajituri...stiti voi...acel deliciu crocant de nuci si zahar care da o aroma deosebita prajiturilor. Este simplu de facut, dar m-am gandit ca poate reteta ii ajuta pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului.

Ingrediente

  • 50 grame zahar;
  • 100 gr. miez de nuca (crud);
  • putin ulei (pentru uns farfuria)

Mod de preparare

Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.

Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.

O lasam sa se raceasca complet, apoi o pisam intr-un mojar (daca vrem bucati mai mari) sau o punem intr-un robot de bucatarie (eu am folosit cutitul pentru gheata pentru ca preparatul este foarte tare) si il facem cat de fin dorim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca pralinata (pentru prajituri)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta dobrogeana

Postat de gaby_d

Placinta dobrogeana

Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric)  in 3 parti egale. Unge un vas termorezistent cu...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 27.07.2013, 15:45
Eu as manca-o si asa
la 27.07.2013, 15:49
Si eu,si eu!
la 27.07.2013, 15:56
la 27.07.2013, 16:03
Si eu as manca asa...dar parca mi-e mila de dintii mei.
la 27.07.2013, 16:03
Buni...si se aude crontz-crontz...

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking