Nugat glacee cu nuci

Postat de claudiaO in Dulciuri
18 Iun 2014 | 4974 vizualizari
Nugat glacee cu nuci

Daca saptamana trecuta m-a inbolnavit Ina cu retata de Nugat Glace by Radu Popovici, in week end a fost musai sa o incer ce eu. Nu pot sa va descriu in cuvinte placerea provocata :) Deci da... merita incercata, mai ales ca nu este deloc complicat.

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida Hulala
  • 5 albusuri
  • 450 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 200 gr caise confiate
  • 200 gr nuci usor prajite
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html

Am batut frisca si am lasat-o la rece.

Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa se prinda caramelul de nuci. Turnam amestecul pe o foaie de pergament si lasam sa se intaresca bine;dupa ce s-a racit il punem in robot si il macinam.

Cele 5 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.

Din restul de zahar, adica250 gr, si apa -150 ml facem un sirop grosut pe foc. Asa fierbinte il turnam cu grija peste albusurile spumate, care se vor gati si umfla.Lasam amestecul la racit si adaugam aici si vanilia.

Caisele le tocam marunt.

Amestecam toate ingredientele: caisele,crantul si albusurile, apoi le amestecam usor cu frisca batuta.

Asezam folie transparenta in tava de cozonac si punem compozitia rezultata, batand bine sa se compacteze.

Mie mi-au iesit 2 tavi mari.

Dam la congelator pentru cca 8 ore; la noi s-a degustat dupa 4 ore...ca nu am mai rezistat.

Rezultatul este dulce, pufos si racoritor!

Multumesc Ina si Radu Popovici!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat glacee cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonacei cu rahat si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Cozonacei cu rahat si ciocolata

Mai intai avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le punem in bucatarie de seara. Intr-un castron incapator cernem faina, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia...

Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de RuxyRux

Desert poale-n brau

Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2014, 13:38
am facut-o si eu si e tare buna
la 18.06.2014, 13:39
Ioi, ce bun!
la 18.06.2014, 14:11
cam bun ce-i acolo..
la 18.06.2014, 14:22
la 18.06.2014, 15:04
super!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking