O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele

Postat de rocsi_1612 in Pui
6 Iun 2010 | 4822 vizualizari
O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele

Este un pranz consistent si gustos zic eu...

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 500 ml supa de pui
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • pentru sniztele:
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • piper
  • vegeta
  • un praf boia de ardei dulce
  • faina alba
  • ulei

Mod de preparare

Orezul se spala in multe ape.

Oala de lut se unge cu putin ulei. In ea se pune orezul spalat, peste se adauga supa de pui,sare si piper dupa gust.

Mararul se toaca marunt si se pune si el peste orez. Se amesteca bine si se da in cuptorul rece nu il incalziti inainte pentru ca riscati sa se sparga oala.(este bine daca stiti ca folossiti oala de lut ,cu o seara inainte sa o umpleti cu apa si sa o tineti asa pana a 2a zi,cand faceti mancarea in el). Mai invartiti din cand in cand cu o lingura de lemn.

Cat timp orezul e la cuptor se fac snitzelele.

Pieptul se spala bine si se taie bucati . Se bate cu ciocanul de snitzele si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol batem ouale cu sare si piper,adaugam laptele si praful de boia de ardei,iar la urma se pune faina treptat ,pana obtineti un aluat mai gros ca la clatite.

Puneti intr-o tigaie ulei la incins. Bucatile de carne le dati prin amestecul ca de clatite si le puneti la prajit in tigaie rand pe rand.

Cand sunt gata le scoateti pe un servetel ca sa mai absoarba din ulei.

Asadar orezul e gata ,la fel si snitzelele.

Acum asezati pe o farfurie orez iar langa un snitezl ,doua si serviti.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi

Postat de merisor67

Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi

Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper. Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv...

Citeste continuarea

Piept de pui la grill cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Piept de pui la grill cu branzeturi

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem, dar nu il taiem pana in capat. Dupa ce l-am subtiat, il batem usor cu un ciocan de snitele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2010, 14:54
daca e doar o idee de pranz, atunci merg sa papa la mine ca doar dintr-o idee nu ma satur, dar iti las furcile sa ai tu cu ce papa
la 06.06.2010, 14:55
asta cand or aparea
la 06.06.2010, 15:07
Au aparut.
la 06.06.2010, 15:10
am pus furculitele
la 06.06.2010, 15:14
ei pun eu furculite dana si va dau si voua sa papati...mersi miha...multumesc de furculite ela

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking