O nebunie- Noire!

Postat de deyutzky in Prajituri
22 Iun 2011 | 4865 vizualizari
O nebunie- Noire!

I-as face o introducere dar nu prea am ce pt ca m-a lasat fara cuvinte la cat de buuuunaaaaa este!!!M-a contaminat si pe mine prajiturica asta...clar!:))) Multumesc Licutei si fetelor pentru aceasta reteta!:*

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr unt
  • 260 gr biscuiti cu cacao(eu am pus pettit beure, 2 pachete a cate 130 gr)
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete gelatina(10 gr pliculet)
  • si pt ca n-am avut niciun fel de bautura am pus 1 esenta de rom.
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor:
  • o nectarica feliata

Mod de preparare

Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam.

Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da la frigider pana se face restul compozitiei.

Intr-o craticioara topim 250 gr de ciocolata, lasam putin la racit apoi adaugam esenta de rom si 250 ml frisca lichida. In compozitia obtinuta adaugam restul de 100 gr unt.

Gelatina o punem la inmuiat cu 150 ml apa, apoi o punem pe baie de aburi pana se topeste dupa care se adauga la compozitia de ciocolata.

Compozitia pe care am obtinut-o se toarna in tava peste biscuiti apoi o lasam la frigider cateva ore, sau pana a 2a zi.

Glazura : topim 50 gr de ciocolata cu lapte si amestecam cu 50 ml frisca lichida. Nectarina o taiem felii subtiri.

A iesit extraordinara si cu esenta de rom:D...Va invit la o feliuta.

Pofta bunaaa!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "O nebunie- Noire!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (80)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu afine si struguri

Postat de Valclaudia

Briose cu afine si struguri

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile...

Citeste continuarea

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Postat de Oana

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2011, 23:00
la 22.06.2011, 23:03
imi place noire-ul asta molipsitor
la 22.06.2011, 23:04
Ce splendoare!!!!
la 22.06.2011, 23:08
ms lilik
la 22.06.2011, 23:09
miti, multumesc

Vezi toate comentariile (80)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking