Orez cu legume

Postat de miha in Pui
11 Mai 2009 | 4750 vizualizari
Orez cu legume

O mancarica potrivita si pentru pitici...

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Orezul se spala in mai multe ape si se fierbe in apa cu sare.

Zarzavatul se curata si se taie cubulete (sau se da pe razatoare,daca vreti sa-l ascundeti de mofturosi,asa cum am facut eu :)) ) Se pune putin la calit in ulei si se inabusa timp de 5 minute.

Se pune orezul peste legumele inabusite si se acopera cu apa fierbinte si se da la cuptor pana scade apa si ajunge la consistenta dorita.Se sareaza dupa gust.

Am servit ca garnitura la friptura de pui preparata la "punga magica" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Postat de mirela0911

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la...

Citeste continuarea

Reteta de supa georgiana Kharcho (reteta 23 din Best Soups the World)

Postat de Ksenya

Reteta de supa georgiana Kharcho (reteta 23 din Best Soups the World)

Iata cum se prepara Reteta de supa georgiana Kharcho (reteta 23 din Best Soups the World) Intr- o oala, de preferat cu fundul dublu sau mai indicat intr-un ceaunel de tuci, adaugati untura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2009, 21:41
Tot pilaf am facut si eu azi . Am pus in el si un dovlecel. Super arata cu ardeiul ala gras
la 11.05.2009, 22:24
Eu am vrut sa pun porumb,dar am uitat!
la 13.05.2009, 14:22
eu pun in pilaf morcov,dovlecelsi albitura din supa.Fierb pe jumatate orezul,adaug supa si legumele(obligatoriu pasate!!!!,altfel nu mancam!) si dau la cuptor.

Am sa incerc si cu porumb ...Este dulceag....Cred ca shimba gustul!
la 13.05.2009, 14:23
Mai,Miha,eu vorbesc serios cu porumbul!Ai incercat vreodata?
la 13.05.2009, 14:30
Nu,n-am incercat cu porumb.Voi incerca data viitoare.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking