Ingrediente
- Avem nevoie de :
- 2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui),
- 20 g orez cu bob lung fiert si racit,
- o jumatate ardei gras rosu curatat si tocat,
- o jumatate de morcov tocat ( eu am pus baby carotte ),
- 1 lingura de sos de soia,
- 1 ardei iute rosu mic curatat de seminte si tocat sau pasta de ardei iute,
- 1 catel de usturoi tocat marunt,
- 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat fin,
- 2 bucatele de lemongrass din borcan tocat marunt ( asta am exclus din reteta de data aceasta pentru ca nu aveam ) ,
- 100 g boabe de mazare fierte in prelabil,
- creveti sau amestec de fructe de mare ,
- 1 ou batut,
- 2 cepe verzi, taiate pe diagonala,
- frunze proaspete de coriandru sau patrunjel.
Mod de preparare
Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate ) necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa.
Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor , ghimbirul, usturoiul, soia si ardeiul iute si se lasa la gatit 2-3 minute. Impingem ingredientele spre marginea tigaii atat cat sa obstinem un loc gol in mijloc si punem acolo oual batut cu putina sare si ceapa verde .
Amestecam energic si apoi adaugam orezul ( eu l-am pus chiar la final pentru ca era fiert foarte bine ), mai condimentam daca trebuie cu ghimbir si ardei iute dupa gust si servim cu patrunjel sau coriandru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu fructe de mare si ou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|