Ingrediente
- Ingrediente Orez turcesc - Reteta simpla si aromata
- 300 g orez
- apa fiarta
- 50 g fidea
- 75 g unt
Mod de preparare
Cum se prepara Orez turcesc - Reteta simpla si aromata
Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la foc mic pana devine transparent, punem apa fiarta sa depaseasca orezul cam doua degete, si sare. Amestecam putin si punem capacul. Il lasam cu focul la minim fara sa amestecam deloc ca altfel se striveste. Il lasam sa isi traga apa incet, cand vedeti ca nu a mai ramas apa cu o furculita dam orezul la o parte si ne uitam pe fundul oalei. Daca nu mai este pic de apa, cu furculita amestecam orezul de la suprafata (nu tot orezul din oala) dar foarte incet, punem capacul, oprim focul si asteptam 15 minute, dupa care se poate servi.
Incearca si reteta gustoasa de Orez sarbesc, una dintre cele mai gustose variante sau reteta de Orez la aburi.
Iti recomandam si reteta de Orez cu spanac, foarte bun la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez turcesc - Reteta simpla si aromata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|