Ingrediente
- o ceapa marisoara sau doua mai mici
- o jumatate piept de pui(sau orice alta carne)
- 4-5 catei de usturoi
- 4-5 ciuperci (optional)
- 7-8 rosii potrivite
- un ardei gras
- 5 linguri de vin rosu
- 3 lingurite faina
- patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins.
Apoi se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii. Se adauga faina si se amesteca bine
Cand ceapa este calita se adauga puiul taiat bucati. Adaugati sare si piper dupa gust.
Intre timp opariti rosiile in apa fiarta. Cand s-a crapat coaja se scot din apa se curata si se paseaza cu o furculita. Se adauga peste ceapa cu puiul, apoi adaugati vinul si lasati sa fiarba la foc mic.
Cand puiul este gata se taie usturoiul marunt si se adauga peste sos. Se mai lasa pe foc inca 15-20 minute. La final se adauga patrunjelul tocat marunt.
Serviti cu piure de cartofi.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui à la Ana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|