Oua Benedict

Postat de LadyCrs in Aperitive / Garnituri
24 Sep 2012 | 5046 vizualizari
Oua Benedict

Ingredientele sunt pentru 2 persoane. Am avut ceva emotii la prepararea lor..pentru ca imi era teama ca o sa imrpasii ouale in vas..insa e mai chiar mai simplu decat mi.am imaginat. Este chiar un mic dejun special, satios si gustos pe care cu siguranta am sa il mai prepar! :)

Ingrediente

  • 4 felii de paine (reteta originala era cu briosa englezeasca...data viitoare voi alege chifla ca este mult mai pufoasa)
  • 4 oua
  • jumatate de ceapa
  • 150 ml otet
  • praf de sare
  • piper
  • cam 12 feliute de sunculita condimentata am folosit eu ( reteta originala era cu bacon)
  • pentru sosul olandez avem nevoie de: 2 galbenusuri,zeama de la o jumatate de lamaie, 100 grame unt, piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Asadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos care va fi preparat la baie de aburi.

Untul il lasam la temperatura camerei si il taiem bucatele. Tocam si ceapa marunt.

Punem la fiert apa in care vom fierbe ouale si vasul cu apa pentru sos. Cand va da un clocot vasul pentru oua punem sarea si otetul , reducem focul...facem un vartej cu lingura si punem ouale rand pe rand cu grija sa nu se imprastie albusurile ( am facut vartej mereu si ele s-au adunat singure). Le lasam 3 minute si le scoatem cu o spumiera si le punem pe servetele.

Vom praji feliile de sunculita pana devin crocante, apoi paine si le scoatem pe un servetel.

Lasam sosul la urma ..pentru ca celelalte ingrediente se vor raci cat de cat si daca este el mai fierbinte vom crea un echilibru. Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si amestecam cu telul pana devine spumos...Apoi il punem pe baie de aburi si il lasam pana incepe sa se lege si devine ca o crema..dupa care adaugam untul bucatica cu bucatica, amestecand mereu. Este gata cand are consistenta unei maioneze. Il potrivim de sare si piper.

Punem feliile de paine...sunculita...oul....sosul si ceapa...si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Aperitiv oua Benedict

Postat de RODIMUR

Aperitiv oua Benedict

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust...

Citeste continuarea

Aperitiv oua Benedict

Postat de oanapl

Aperitiv oua Benedict

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2012, 16:26
nu prea ma impac eu cu ouale facute in apa...insa pare delicios
la 24.09.2012, 16:34
fain arata
la 24.09.2012, 17:12
nu am mancat niciodata,dar poate o sa prepar si eu in curand...oricum arata foarte bine si te cred cand spui ca sunt gustoase!
la 24.09.2012, 17:26
la 24.09.2012, 17:38
Eu am ameţit cu învârtitul ăla după ouă Dar reţeta merită încercată. De gust nu zic nimic, că doar dacă mă uit cum arată dau 10

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking